HOME   PROJECTSPACE   ABOUT   CONTACT   LINKS 
ZOETE-BROODJES / PROJECTSPACE / JIMI KLEINBRUININK
jimmy kleinbruinink
Locatie: Projectruimte Zoete-broodjes - Witte de Withstraat 89 - Amsterdam
2015  

My Friends no.24

JIMI KLEINBRUININK - 'Trouble Shoots Paradise'        

Zelf vergelijkt hij zijn werk met stedenbouw, waarin gestructureerde uitbreiding en organische groei naast elkaar gebeuren en ongemerkt in elkaar opgaan, tot er na verloop van tijd een onlosmakelijke eenheid blijkt te zijn gesmeed. Op een zeer vergelijkbare manier bouwt Jimi Kleinbruinink zijn torens. Uitgaande van enerzijds het materiaal, dat wil zeggen de pijlers en de bouwstenen, en anderzijds de beelden in zijn hoofd, de ideeën en associaties, komt hij al passend en metend tot gewilde en vaak ook ongewilde resultaten. De ontdekkingstocht die hij beleeft tijdens het maken van zijn werk probeert hij over te brengen op de toeschouwer door het ontstaansproces niet te verhullen maar juist zichtbaar te laten. De onderliggende architectonische structuur van het werk, in feite conventioneel, werkt daarbij als een visueel anker, die de potentiële chaos in bedwang houdt.

JIMI KLEINBRUININK (1987) begon zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen in 2009. Sinds zijn afstuderen in 2013 deed hij mee aan verschillende groeps- tentoonstellingen, waaronder 'Colour up your world' in het CBK Drenthe in Assen, 'Ernstig geschikt! 2013' in kunstruimte 'Circa...dit' in Arnhem en 'All is Giving' in het voormalig postkantoor in Groningen. In 2014 had hij een solotentoonstelling bij Allard Wildenberg Art Projects in Naarden. Kleinbruinink woont en werkt in Groningen.

Project Space Zoete-Broodjesis a platform for contemporary art that provides solo presentations of artists with an experimental approach to the space.
In the series My Fiends the artist is given the opportunity to work two weeks prior to the exhibition.
<-
->