HOME   PROJECTSPACE   ABOUT   CONTACT   LINKS 
ZOETE-BROODJES / PROJECTSPACE / MY FRIENDS NO.4
bart scheerder
Locatie: Projectruimte Zoete-broodjes - Witte de Withstraat 89 - Amsterdam
2011  

My Friends no.4

BART SHEERDER - LOEDERVERSNELLING IN RUIM STRUWEEL        

Van zorgen verlost en van alle kennis opgedaan ontheven, bij het zien van de beelden en installaties van Bart Scheerder is dat niet zelden een wens. Je kijkt naar momenten en situaties van herinnering aan herhaling, naar natuur versus cultuur.

Dan zijn er titels lang of kort, meningen over het dagelijks bestaan. Mixed media en versleten figuratie incombinatie met de fascinatie voor een vluchtige visie op het dagelijkse bestaan. Vanuit het menselijk onvermogen zijn conditie en natuur te doorgronden, is de vertrouwde wederkerigheid een verwarrend soort amusement.  

Consumeren als collectieve frustratie en een solvabiliteit die niet deugt. Dan ga je als mens langs de dakrand met een hand op het warmtestralende lei van de ratio en een voet in de klamme goot van de emotie en dan is huilen van opluchting eigenlijk heel normaal als je de dakkappel weer binnenstapt.


Project Space Zoete-Broodjesis a platform for contemporary art that provides solo presentations of artists with an experimental approach to the space.
In the series My Fiends the artist is given the opportunity to work two weeks prior to the exhibition.
<-
->