HOME   PROJECTSPACE   ABOUT   CONTACT   LINKS 
ZOETE-BROODJES / PROJECTSPACE / ROEL VAN TIMMEREN
roel van timmeren
Locatie: Projectruimte Zoete-broodjes - Witte de Withstraat 89 - Amsterdam
2011   

My Friends no.7

ROEL VAN TIMMEREN   -    'OPENING'

Roel van Timmeren doet tijdelijke ingrepen in de openbare ruimte om een zo’n breed mogelijk publiek te bereiken, te ontregelen en te verrassen. Hij doorbreekt de dagelijkse waarnemingsroutine. De binnen- en buitenruimte worden tijdens 'De Opening' op een onorthodoxe manier vermengd.

'De Opening' bij Zoete-Broodjes is een performance waarbij, ingehuurde acteurs zich begeven op een opening met hapjes en drankjes. Ze kijken naar een tv-scherm met een life-stream opname van de uitgenodigde gasten die niet naar binnen kunnen en buiten op de echte opening zijn.
Zij zien de performance van een gespeelde gezellige opening en hebben niet door dat zij opdat moment het kunstwerk aan de wand worden, geregistreerd door de camera buiten en binnen te zien op de tv.

Een videoprojectie van de gefilmde acteurs was gedurende vier weken op de twee winkelramen van Zoete-Broodjes te zien is. De galerie binnenstebuiten gekeerd.

Project Space Zoete-Broodjesis a platform for contemporary art that provides solo presentations of artists with an experimental approach to the space.
In the series My Fiends the artist is given the opportunity to work two weeks prior to the exhibition.
<-
->